Glæde over politisk vilje
EMUC’s projektleder Merete Vestergaard er begejstret for uddannelsesministerens politiske målsætninger inden for de videregående, maritime uddannelser. Hun vil i begyndelsen af 2013 komme med konkrete anbefalinger til udvikling på det maritime uddannelsesområde.
”Hvis vi kan få virksomhederne til at være mere involveret i forhold til universiteterne, og samtidigt få universiteterne til at være mere fokuseret på det maritime forskningsområde, kan vi få meget mere viden ud i virksomhederne."
Det siger projektleder hos EMUC, Merete vestergaard til Søfart.
At sikre et bredere udbud af videregående maritime uddannelser er tanken bag projekt Danmarks Maritime Klynge. Projektleder Merete Vestergaard fra Europas Maritime Udviklingscenter (EMUC) glæder sig således over, at der fra politisk side er en vilje til at understøtte den positive tilgang til de maritime uddannelser, samt sikre den maritime sektor en vedblivende tilførsel af maritime kompetencer i fremtiden.
De rigtige kompetencer til den maritime sektor og ønsket om at øge udbuddet af videregående uddannelser på det maritime område grundlagde initieringen af projekt Danmarks Maritime Klynge (DKMK).
I et interview til Søfart i sidste uge understreger uddannelsesminister Morten Østergaard bl.a., at øget fokus på de videregående uddannelser, herunder også de maritime, er en del af regeringens officielle erhvervsstrategi.
Set i lyset af DKMK´s formålsstrategi glæder disse udtalelser fra uddannelsesministeren projektleder Merete Vestergaard.
”At de unge i fremtiden får mulighed for at tage en videregående maritim uddannelse inden for andre områder end kun de tekniske, er et af vores kernebudskaber i DKMK.
Etableringen af projekt DKMK er udtryk for det, der kan betegnes som et klart og uundgåeligt behov fra industrien. Behovet, der udløber af en mangel på udbud af maritime videregående uddannelser, søger vi i DKMK at beskrive og komme med konkrete anbefalinger til.
Der vil i starten af det nye år foreligge konkrete og analytisk velunderbyggede anbefalinger til udviklingen af de videregående maritime uddannelser. At man fra politisk hold ligeledes peger på, at fortsat maritim vækst fordrer de rigtige kompetencer og uddannelser, viser således en sammenhæng mellem det arbejde, der laves i DKMK, og så de politiske målsætninger,” siger Merete Vestergaard.
Læs hele artiklen i Søfart fredag