23948sdkhjf

Mærsk opfordrer EU til klima- og ozonhandling

Maersk Container Industry kræver skrappere håndhævelse af europæisk miljølovgivning for at beskytte Jordens ozonlag og til at hjælpe med at forhindre klimaforandringer.
"Vi opfordrer Europa-Kommissionen til at sikre håndhævelse af den eksisterende EU-lovgivning om isoleringsskum i kølecontainere," siger Peter K. Nymand, adm. direktør for Maersk Container Industry i en pressemeddelelse.
 
"Det vil være til gavn for miljøet," tilføjer Nymand.
 
Den nuværende EU-lovgivning forbyder "import" eller "markedsføring" af kølecontainere med betydeligt potentiale til at skade klimaet og ozonlaget. Men tusindvis af sådanne beholdere cirkulerer alligevel i EU på stort set de samme markedsvilkår som mere miljøvenlige køleskibe.
 
Isoleringsskummet Supotec, som blev udviklet og patenteret af Maersk Container Industry i 2002, skader ikke Jordens ozonlag eller forårsager betydelige klimaændringer. 
"Det er miljømæssig sikkerhedsforanstaltning. Det er positivt, når virksomheder som Mærsk Container Industry udvikler produkter og produktionsmetoder, som igen gør det muligt for lovgiverne at kræve mere fra resten af branchen," siger John Nordbo, leder af Conservation Department hos WWF, Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093