23948sdkhjf

Ny kæmpe rig-kontrakt til Blue Water

Lamprell energy giver genvalg til BWS med ny stor logistikopgave
Efter at Blue Water Shipping med succes har fået afleveret riggen EDC Neptune i Det Kaspiske Hav for koncernen Lamprell Energy, har sidstnævnte valgt det danske selskab til at forestå en lignende transport.
 
Endnu engang skal riggen leveres - stykke for stykke - fra Hamriyah-værftet i De Forenede Arabiske Emirater til modtageren, der skal bruge den i Det Kaspiske Hav. 
 
Konkret gælder kontrakten transport af en adskilt jack-up rig fra Hamriyah via Volga-Don flodsystemet til et værft i Rusland. Transporten inkluderer fire delafskibninger, som begynder i sommeren 2013 og forventes afsluttet i foråret 2014. Den totale godsmængde overstiger 100.000 kubikmeter, og projektet dækker løft af gods på op til 1.000 tons, og moduler op til 17,35 meters bredde, som skal passere igennem Volga-Don flodsystemet.

Det er den anden jack-up rig, Lamprell bygger for Eurasia Drilling Company, som er det største uafhængige borefirma i Rusland. Med denne nye rig er det EDCs intension at udvide boreaktiviteterne i det Kaspiske Hav yderligere.

Blue Water Shipping er meget tilfredse med den tillid, som Lamprell Energy og Eurasia Drilling Company viser selskabet.

Igennem årene er Blue Water blevet en af de markante spillere inden for transport af gigantiske konstruktioner, som føres gennem det russiske flodsystem til det Kaspiske Hav. Flere af de transporter, som Blue Water har håndteret, har været boreplatforme eller Floating-Storage-Offloading (FSO’er), som er specielle tank-fartøjer til opbevaring af olie til søs. Platforme og FSO’er bygges på skibsværfter uden for det Kaspiske Hav, og grundet den smalle bredde og dybgang i flodsystemet, er det nødvendigt at skille platformene ad i mindre sektioner, som bliver samlet ved ankomsten til det Kaspiske Hav.

 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078