23948sdkhjf

Rederiforeningen: Arktisk eventyr i tæt dialog med Grønland

Danske rederier har kompetencerne til at føre an i en kommende råstofudvinding på Grønland. Men det er afgørende med et tæt parløb med de grønlandske beslutningstagere om at sikre bæredygtige standarder for miljø og sikkerhed, mener man i Danmarks Rederiforening.
Vækstpotentialet er stort i de arktiske farvande, ikke mindst for danske rederier, for værfter og maritime udstyrs- og servicevirksomheder, som leverer skibe, udstyr og komponenter til offshore-aktiviteter. 
 
Det mener vicedirektør Jan Fritz Hansen ifølge Danmarks Rederiforenings seneste nyhedsbrev Kompas.
 
Der er ingen grund til at være bekymret for eksempelvis kinesisk indblanding i forhold til fremtidens sejlads i Arktis, mener Jan Fritz Hansen.
 
Men det er afgørende at etablere international regulering for sejlads i Arktis – en såkaldt polarkode, som der arbejdes på i FN’s søfartsorganisation, IMO. Rederiforeningen ønsker højst mulige standarder for kvalitet og bæredygtighed.

”Det er et sårbart eventyr, som vi mener, man bør have høje adgangskrav til. Samtidig ønsker vi høje standarder for sikkerhed og beredskab,” siger Jan 
Fritz Hansen, der mener, at danske rederier og underleverandører til branchen vil have fordele i forhold til et potentielt råstofeventyr i Grønland.

”Danmark er en naturlig leder i relation til det kommende arktiske eventyr. Vi har erfaringen med at færdes under de ekstreme forhold og med at producere udstyr, der kan klare forholdene på de kanter. Men det er afgørende, at vi får lavet rammerne i tæt samarbejde med de grønlandske beslutningstagere,” siger han.

”Det skal både være sikkert og godt og bæredygtigt at være deroppe, men det skal også være økonomisk rentabelt og give en fordel for dem, der sejler der, men også de grønlændere, der skal leve af det,” siger Jan Fritz Hansen.

Rederiforeningen er allerede i dialog med bl.a. de grønlandske repræsentanter og afholder i marts en stor konference i Frederikshavn, hvor arktisk sejlads er på dagsordenen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093