23948sdkhjf

Maritime ingeniørstuderende på Bermudatogt

Forskningsskibet Dana skal have maritime ingeniørstuderende på medsejlads til Bermuda.
Når forskningsskibet Dana den 28. februar står ud fra havnen i Hirtshals og begynder sin lange sejlads til Bermuda, så er det første gang, at togtet er en del af undervisningen på DTU. For seks BA-studerende på DTU Mekaniks maritime linje vil togtet tværs over Atlanten nemlig være en del af kurset ”Medsejlads”, et nyoprettet kursus som skal give de maritime ingeniørstuderende den vigtige praktiske erfaring med sejlads som erhvervslivet efterspørger.

Det skriver DTU Mekanik, Institut for Mekanisk Teknologi på deres hjemmeside.

Om bord på Dana skal de seks studerende måle på forskellige støj- og vibrationsforhold på skibet, data som de senere skal bruge i en rapport på studiet. Skibet er omkring 30 år gammelt og har forskellige problemer med maskinstøj som de studerende først skal måle på og bagefter komme med forskellige løsningsforslag til. I øvrigt får de et accelerometer med, så de også kan se hvordan acceleration og deceleration har indflydelse på støjbilledet.

Togtet er en længere tur for et mindre skib på knap 80 meter som Dana, og skibets kaptajn, Claus Persson, vurderer at turen kommer til at tage 14 dage hvis man ellers ikke forsinkes af dårligt vejr. Ruten går gennem den Engelske Kanal og over Biscayen, et område som er kendt for vejr- og bølgeforhold som kan være voldsomme på denne tid af året. Efter Biscayen krydser det 78 meter lange skib Nordatlanten og slutter så sin rute ved Bermuda. Turen er på 3590 sømil, det vil sige 6600 km.

Dana tilhører DTU Aqua og formålet med forskningen på turen til Sargassohavet er egentlig at marinebiologer fra instituttet skal undersøge hvordan ændringer i gydeområde og havstrømme spiller ind på ålebestanden som den seneste tid er gået kraftigt tilbage. I øvrigt deltager geologen Hans Røy fra Aarhus Universitet.

Den Danske Maritime Fond støtter kurset på forskningsskibet ved f.eks. at dække udgifter i forbindelse med kurser i brandsikkerhed og førstehjælp, forsikringer og rejseudgiften på hjemrejsen. Fonden støtter projektet på Dana i de næste fem år. Inden afrejsen har de studerende også været på et kursus i støj- og vibrationsmålinger hos Lloyd’s Register og et Sø- og brandsikkerhedskursus hos Maersk Training.

I øvrigt har en af deltagerne fra Dana togtet, Rasmus Thorsager Hastrup, netop modtaget American Bureau of Shippings legat sammen med en anden BA-studerende, Franz Hastrup-Nielsen. Legat gives til bachelorstuderende inden for det maritime område som støtte i den videre udvikling af karrieren. DTU Aquas togt er finansieret af Dansk Center for Havforskning og Carlsbergfondet.

Kilde: Danmarks Tekniske Universitet

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078