23948sdkhjf

Nyt maritimt center for logistik og samarbejde i Aalborg

Aalborg Havn, Aalborg Universitet og regionens erhvervsliv sammen om nyt udviklingscenter.
”Den intelligente havn” og ”det blå universitet” får nu en fælles adresse for formidling af den nyeste erhvervsviden fra forskningsområdet: Center for Logistik og Samarbejde. Centret bliver indviet den 9. maj og er lejer i Royal Greenlands tidligere administrationsbygning på Langerak, som nu ejes af Aalborg Havn. Aalborg Havn Logistik A/S har indskudt ti mio. kr. i projektet, og i centrets direktion er både repræsentanter fra Aalborg Havn og Aalborg Universitet.

Samarbejdet mellem havn og universitet eksisterer allerede nu på en række områder. Konceptet ”den intelligente havn” er således udviklet i samarbejde mellem Aalborg Havn Logistik A/S, Center for Logistik under Aalborg Universitets Institut for Mekanik og Produktion og Institut for Ledelse og Økonomi. Inden for havnens strategi ligger en målsætning om, at Aalborg Havn i 2020 bliver verdens første universitetshavn – deraf begrebet ”det blå universitet”.

Center for Logistik og Samarbejde er et initiativ, der skal bidrage væsentligt til udviklingen af ”den intelligente” havn, men vil også støtte udviklingen og integrationen mellem virksomhederne på havnen og uddannelses- og forskningsinstitutionerne i Region Nordjylland. Den videnskabelige tilgang til logistik og samarbejde skal samtidig komme hele det regionale erhvervsliv til gode og fungere som inspiration til både vækst og bæredygtig udvikling.

Formanden for Aalborg Havn A/S’s bestyrelse, borgmester Thomas Kastrup-Larsen, er også formand for bestyrelsen for Center for Logistik og Samarbejde, CLS.

”På CLS vil vi kombinere forskning og teoretisk viden fra Aalborg Universitet med havnens og virksomhedernes kommercielle udviklingsstrategier for at skabe øget konkurrencekraft, større omsætning og flere arbejdspladser i Aalborg og det øvrige Nordjylland. Aalborg Havn er allerede en katalysator og et omdrejningspunkt for erhvervsudvikling og for integrationen mellem erhvervsliv og forskningsinstitutioner. I CLS stiller havnen også sin viden til rådighed,” forklarer Thomas Kastrup-Larsen.

"Etableringen af Center for Logistik og Samarbejde vil ikke blot skabe værdi for Aalborg Havn, men for det nordjyske erhvervsliv som helhed. Via centret vil kombinationen af videnskabeligt baseret nytænkning, praktiske erfaringer og viljen til samarbejde og vidensdeling blive et stærk argument i bestræbelserne på at tiltrække videnstunge og højteknologiske virksomheder til Aalborg-området," fortsætter Thomas Kastrup-Larsen.

CLS ser det også som sin mission at medvirke til ny, regionale styrkepositioner gennem udvikling og udnyttelse af klynger og erhvervsmiljøer f.eks. inden for Grønland og Arktis, Green Tech og vindmølleindustri.

Overordnet set skal Center for Logistik og Samarbejde drives kommercielt ud fra et ønske om overskud og vækst. Overskud skal geninvesteres i projekter og lokal vidensopbygning.

Indtjeningen skal i første omgang primært komme fra implementering af ny koncepter og viden hos virksomheder i postområde 9220 Aalborg Ø. Aalborg Havn er en af initiativtagerne til ErhvervsNetværk 9220, der ud over virksomhederne i området også har blandt andre Aalborg Universitet og Himmerland Boligforening som medlemmer. Netværket arbejder i øjeblikket på projektet ”Grøn Industrisymbiose” og har som sin langsigtede målsætning at gøre 9220 til Danmarks første bæredygtige bydel.

Center for Logistik og Samarbejde agter at indgå partnerskab med andre erhvervsfremmeinitiativer i og omkring Aalborg og i Region Nordjylland og inden for relevante nationale og internationale programmer.

Kilde: Aalborg Havn
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078