23948sdkhjf

Østergaard-familien trodser møgsager og øger formuen

Året har været rædselsfuldt. Alligevel fastholder Østergaard-Nielsen pladsen blandt Danmarks rigeste familier

Kritikken er haglet ned over Østergaard-koncernen i år, men det til trods har familien formået at fastholde deres sjetteplads på listen over Danmarks rigeste familier.

Det viser en opgørelse fra Økonomisk Ugebrev i følge Finans.

Østergaard-familien bestående af Torben Østergaard-Nielsen samt døtrene Mia Østergaard Rechnitzer og Ninna Østergaard Borris, ejer i fællesskab Nordic Waste, der er indblandet i den kæmpe jordskreds-skandale i Ølst ved Randers.

Desuden ejer de tre Østergaard'er USTC-koncernen, der står bag Uni-Tankers og Bunker Holdings - hvor sidstnævnte er verdens største bunkerselskab. 

Og selvom året har budt familien omfattende kritik og opmærksomhed i forbindelse med Nordic Waste sagen, så har familien formået af øge deres formue. 

1,7 mia. kr. lyder fremgangen på i forhold til 2023, hvor familien også var landets sjette rigeste. Dermed er Østergaard-Nielsen lige så rige som familien bag Lars Larsen Group, skriver Finans. 

Et rædselsår

Men USTC-regnskabet for 2023 gjorde ondt på Østergaard. 

Ledelsen i okncernen beskrev selv regnskabsåret som et "annus horribilis" og som "ubehagelig læsning"

Overskuddet lød på 252 mio. kr. mod 2.926 mio. kr. i 2022.

Rundbarberingen af årets koncernoverskud skyldes både betydelige tab i datterselskaberne SDK Freja og Nordic Waste i forbindelse med jordskredsskandalen ved Randers og store tab i forbindelse af Bunker Holdings afvikling af alle fragtaktiviteter i Afrika.

Afviklingen af Bunker Holdings afrikanske fragtforretning skete med henvisning til politisk ustabilitet, "selv-sanktionering i forhold til salg af russisk olie" og generelt ugunstige markedsforhold'.

Samlet har de tre aktiviteter kostet USTC et tab på 1.528 mio. kr. og barberet over 91 pct. af koncernresultatet set i forhold til året før.

Medvind til Uni-Tankers

Men familien Østergaard kunne i 2023 lune sig ved aktiviteterne i kemikalietankrederiet Uni-Tankers og Bunker Holding, der bidrog - fraset tabene i Afrika - med store overskud på 357 mio. kr. og 875 mio. kr.

Uni-Tankers' overskud på 357 mio. kr. blev skabt af i et 'robust kernemarked' trods de fortsatte geopolitiske spændinger.

- Disse stærke finansielle milepæle kombineret med den rigtige flåde af ejede og chartrede kemikalietankskibe placerer Uni-Tankers i en stærk position i regnskabsåret 2024/25, skrev USTC i regnskabet. 

Uni-Tankers flåde tæller 40 olie- og kemikalietankskibe, hvoraf de 16 er egne skibe.

Overskuddet har gjort det muligt at afvikle hele Uni-Tankers gæld og øge egenkapitalen med knap 40 pct. til 1.162 mio. kr. 

Hos Bunker Holding var overskuddet på 875 mio. kr. eksklusive Afrika bredt fordelt på handelsenheder og andre aktiviteter. Og væksten er ifølge USTC fortsat ind i 2024 for bunkerselskabet, der er verdens største leverandør af skibsbrændstoffer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047