23948sdkhjf

Flere læser logistikøkonomi

Der er sket en stigning i antallet af studerende, som skal læse på uddannelsen logistikøkonom på erhvervsakademiet Cphbusiness.

Det oplyser Cphbusiness i en pressemeddelelse.

Helt konkret blev 88 studerende optaget på studiet i 2023, mens der i 2022 lød tallet på 75 studerende mens det i 2021 lød på 69 studerende.

Ifølge Susanne Rievers, som er områdechef for Salg og Markedsføring på Cphbusiness, hænger udviklingen godt sammen med efterspørgslen på logistikøkonomer i erhvervslivet.

– Der er en øget efterspørgsel på medarbejdere, som kan sikre de logistiske flows blandt danske virksomheder. Så stigningen matcher i høj grad erhvervslivets behov for arbejdskraft, udtaler hun i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Den øgede internationale handel medfører desuden et behov for medarbejdere, der kan navigere i komplekse udfordringer i en globaliseret verden. Bare tænk på, hvad containerskibet på tværs af Suezkanalen gjorde ved verdenshandlen.

Kan sikre konkurrenceevnen

Uddannede logistikøkonomer arbejder blandt andet med at udvikle indkøbsprocesser, koordinere virksomheders distribution og forsyningskæde og analysere økonomiske konsekvenser af strategier og procesvalg.

– Logistikøkonomer kan bidrage til at sikre, at varer og tjenesteydelser kommer i mere effektive og omkostningsreducerende flows, og dermed øge danske virksomheders konkurrenceevne, forklarer Susanne Rievers.

I alt har Cphbusiness i sommeren 2023 optaget 3.065 studerende på erhvervsakademiets videregående uddannelser. Det er 251 flere end ved sommeroptaget i 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078