23948sdkhjf

Økonomiprofessor: Kriseramt færgerute ser ud til at være reddet

Professor mener ifølge medie, at Ærøxpressen nu har god tid til at 'få det til at hænge sammen'  

Den underskudsgivende Ærøxpressen ser ud til at være reddet.

Sådan lyder det fra økonomiprofessor Per Nikolaj Bukh ifølge Fyns Amts Avis i kølvandet af, at bestyrelsen for nylig fortalte om nye fordelagtige bankaftaler og finansielle indsprøjtninger for færgeselskabet. 

Formanden, Claus Peter Skov, forklarede, at gæld på 10 mio. kr. nu ville blive omsat til aktier, og at andre 10 mio. kr. ville blive tilført kassen, og med andre ord er der kommet "en, måske to venlige sjæle med 20 mio. kr." udlægges det af Per Nikolaj Bukh.

Desuden havde banker givet ok til både rentenedsættelse og midlertidig afdragsfrihed på et par store lån. Renter fra og afdrag heraf har gennem årene været en af de primære underskudsgivende poster.  

- Så selskabet har god tid til at få det til at hænge sammen. Det tror jeg på, de godt kan nu, siger Per Nikolaj Bukh til Fyns Amts avis.

Dårligt regnskab

Regnskabet for 2022 var ellers en noget dyster læsning.

Her var de frie midler var sluppet op, og egenkapitalen gået i minus, og "kun en kombination af en signifikant nedskrivning af gælden og en ny risikovillig investor vil kunne forhindre en konkursbegæring af selskabet," hed det.

Men den konkursbegæring ser altså nu ud til at være langt væk.

Det var lokale kræfter, der stod bag, at Ærøxpressen i 2019 begyndte at sejle mellem Ærø og Langeland. De fik skrabet 55 mio. kr. sammen og kunne dermed genoplive den rute, som ti år forinden var blevet nedlagt. Alle årene er der imidlertid sejlet med underskud, blandt andet på grund af afdrag på gæld med høje renter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078