23948sdkhjf

Norden fordobler tørlastflåden med seks nye Supramax-skibe

Rederiet Norden har placeret en ordre på nybygning af seks tørlastskibe fra Dalian COSCO KHI Ship Engineering Co., Ltd. (DACKS), et joint venture mellem COSCO Shipping og Kawasaki Heavy Industries. 

Den nuværende lave ordrebog vil se meget få leveringer mellem nu og leveringen af disse skibe Henrik Lykkegaard Madsen, Norden.

Alle seks ordrer er på Supramax-skibe med en kapacitet på 64.000 tons dødvægt. Skibene er til levering inden for de næste to til tre år.

Det skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Efter at have foretaget betydelige reduktioner i den ejede tørlastflåde i løbet af 2022, ejede Norden kun omkring seks tørlastskibe ved udgangen af første kvartal i år.

- Placeringen af denne nybygningsordre er en integreret del af vores strategi, hvor vi kan tilføje tørlastkapacitet med fremtidig levering, Dette understøttes også af den nuværende lave ordrebog, som vil se meget få leveringer mellem nu og leveringen af disse skibe, siger Henrik Lykkegaard Madsen, Head of Asset Management i Norden. 

Nybygningerne bliver en del af Nordens portefølje af ejede og leasede tørlast- og produkttankskibe, der administreres af forretningsenheden Assets & Logistics i Norden.

Siden 2020 har forretningsenheden Assets & Logistics gennemført mere end 135 aktivhandler som led i løbende at tilpasse Nordens samlede eksponering i tørlast- og produkttankskibe og udnytte kortsigtede markedsmuligheder, skriver rederiet.

- Skibstyperne er blandt de mest brændstofeffektive skibsdesigns på markedet, som kan anvende både traditionel bunkerolie og biobrændstof, siger bemærker Henrik Lykkegaard Madsen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111