23948sdkhjf

Bunker Holding trækker væksten i nyt milliardoverskud fra Familien Østergaard

Selfinvest og USTC-selskaberne er kommet solidt ud af regnskabsåret med næsten 3 milliarder på bundlinjen før skat.

Østergaard-familiens konglomerat bestående af familiekontoret Selfinvest og selskaberne under USTC-koncernen kan i dag fremlægge et rekordregnskab med et overskud før skat på 2,9 milliarder kroner, mens omsætningen er steget til 150 milliarder kroner.

USTC-gruppen består af selskaberne Bunker Holding, SDK FREJA, Uni-Tankers, Selected Car Group, CM Biomass, Global Risk Management og Unit IT. 

Væksten i regnskabet er drevet af positive resultater på tværs af de syv driftsselskaber inden for energi, shipping, logistik, environment, reycling, risk management, bilaktiviteter og IT.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Vækst i Bunker Holding

Og det er især vækst i Bunker Holding, der trækker væksten, fremgår da af regnskabet.

- I mange år har Bunker Holding været den altoverskyggende virksomhed i USTC, og de er fortsat den primære bidragsyder til rekordresultatet, men over de seneste år har vi opbygget et stærkt konglomerat, som står på flere ben. At Bunker Holding, SDK FREJA, Uni-Tankers og CM Biomass alle kan levere resultater på over 200 mio. kr. er et håndfast bevis på, at vores strategi er lykkedes, siger Nina Østergaard Borris, CEO og medejer af USTC.

Bunker Holding leverede et resultat før skat på over 1,6 mia. kr., hvilket ligger næsten en halv milliard over hele Selfinvest og USTC-koncernens hidtil bedste resultat fra sidste år. Ledelsen betegner selv resultatet som "yderst tilfredsstillende".

- Det er en imponerende kraftpræsentation af Bunker Holding. I en tid med meget høje og volatile energipriser, har de formået at holde fokus på forretningen og samtidig udrullet en række vigtige ESG-tiltag såsom barsels- og seniorpolitikker, der går langt ud over gældende regler i mange af de lande, hvor Bunker Holding opererer, siger Nina Østergaard Borris.

Samtidig peger hun på, at også Uni-Tankers har haft et stærkt år.

- Men derudover vil jeg også fremhæve Uni-Tankers, som efter flere udfordrende år har leveret en massiv turn-around med et resultat efter skat på 437 mio. kr., og hvor de samtidig har barberet 70 % af gælden”, siger Nina Østergaard Borris.

I det forgangne år blev Global Risk Management flyttet fra Bunker Holding til USTC. Global Risk Management leverer hedging og risikoafdækning på energimarkederne, og har i år bidraget med 192 mio. kr. i resultat før skat. Og endelig fortsatte koncernens it-selskab Unit IT sin omsætningsvækst med 14 % og præsterede et resultat før skat på 22 mio. kr.

Regner ikke med at matche

Men opturen fra regnskabsåret 2022/23 regner koncernen da heller ikke med at kunne matche i næste periode. 

- Det forgangne regnskabsår gav et usædvanlig positivt resultat, som Selfinvest og USTC ikke forventer at kunne gentage i det nye regnskabsår, fremgår det af pressemeddelesen. 

Trods den fortsatte usikkerhed på de forskellige markeder er forventningen dog at kunne levere et solidt regnskab på linje eller højere end det foregående år.

Selfinvest og USTC

  • Selfinvest er ejet af familien Østergaard og er moderselskab for den globale USTC-koncern (United Shipping & Trading Company)
  • Selskaberne er repræsenteret i 40 lande med aktiviteter inden for olie & energi, shipping, dør-til-dør-logistik, risk management, IT, bæredygtig energi, miljø & genbrug.
  • Udover at være moderselskab for USTC-koncernen samt bilaktiviteterne i Selected Car Group har Selfinvest også det formål som familiekontor at varetage ejerfamiliens interesser indenfor finansielle investeringer, ejerskab af ejendomme og øvrige virksomheder.
  • Koncernen er grundlagt i 1876 og består i dag af velkendte virksomheder som Bunker Holding, SDK FREJA, Uni-Tankers, Selected Car Group, CM Biomass, Global Risk Management og Unit IT
  • På verdensplan opererer konglomeratet fra mere end 165 kontorer med flere end 4.500 ansatte. 
  • Selfinvest og USTC har hovedkvarter i Middelfart og en egenkapital på mere end 8 mia. kr. samt en omsætning på over 150 mia. kr. i seneste regnskabsår 2022/23.

Kilde: Selfinvest

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078