23948sdkhjf

Greenpeace blokerer tankskib på vej til Danmark

Aktivister fra Greenpeace Nordic har lænket sig til tankeren 'Bothnia' for at forhindre skibet i at sejle til Danmark med giftigt spildevand

En planlagt afsendelse af oliespildevand fra Mongstad i Norge til Danmark er blevet forhindret af aktivister fra Greenpeace Nordic. De fire aktivister har lænket deres båd 'Tanker Tracker' til tankskibet 'Bothnia', der skulle have sejlet spildevandet til Danmark, men med aktionen har aktivisterne stoppet, at spildevandet er kommet ombord på 'Bothnia'.

Kraftige magneter

Aktivisterne har anvendt magneter med en trækkraft på 500 kg til at hæfte 'Tanker Tracker' fast på 'Bothnia', oplyser Greenpeace i en meddelelse.

- Modige aktivister har nu i mere end 13 timer blokeret for at tankskibet 'Bothnia' ved RGS Nordics terminal i Mongstad, Norge, har kunnet loade sin planlagte last af giftigt oliespildevand. Tankskibet kan transportere op til 9000 tons oliespildevand, men i stedet for som planlagt nu at være på vej til at tage livet endnu mere af det danske hav med PFOS, tungmetaller, tjærestoffer og andre hormonforstyrrende og kræftfremkaldende stoffer har aktivisterne altså nu stoppet skibets påfyldning, siger klima- og miljøpolitisk rådgiver i Greenpeace Danmark, Helene Hagel.

Fredelig demonstration

Hun gør desuden opmærksom på, at det ikke burde være fire aktivister, der forsøger at stoppe sejladsen, men miljøminister Magnus Heunicke.

Politiet har ifølge norske NRK forladt stedet, da de betegner aktionen som fredelig uden fare for hverken liv eller sikkerhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078