23948sdkhjf

Slut med inderhavnen i Næstved

Et splittet byråd besluttede tirsdag aften, at det skal være slut med erhverv i inderhavnen i Næstved. Nu skal havnen byudvikles 

Det gik ikke stille af, da et flertal i byrådet i Næstved Kommune tirsdag aften besluttede, at inderhavnen fremover skal byudvikles og anvendes til boliger og kulturelle formål. Dermed er tovtrækkeriet om havnens fremtid afgjort i denne omgang. Skal der være havn i Næstved skal havnen placeres uden for bykernen. Det fortæller TV2 Øst.

Overgangsperiode

Med i forslaget er en tiårig overgangsperiode, hvor havnens virksomheder kan finde andre steder til deres aktiviteter.

Ny rapport: Nuværende havn er nyttig for Næstved

- Vi har snakket om Næstved Havn i årevis. Det er min klare fornemmelse, at borgerne siger: Kan I for pokker ikke træffe en beslutning. Det gør vi nu. Det er vigtigt, at virksomhederne får et langt afsæt. De får 10 år. Men så er det også slut, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) i forbindelse med vedtagelsen.

Afvikling

Oppositionen var dog ikke helt så begejstret for den beslutning.

- Rød bloks forslag vil gradvist lukke havnen. Det er et forslag, der kommer til at koste mange hundrede arbejdspladser. Og det er et forslag, der kommer til at koste millioner af skattekroner i kommunekassen. I siger, I vil udvikling, men det ender med afvikling, lød kommentaren fra den konservative gruppeformand Rune Kristensen.

Ny placering

Nu skal det undersøges, om havnens aktiviteter kan placeres i havnekanalen uden for svingbroen umiddelbart syd for Næstved.

Bag beslutningen om lukning af inderhavnen står et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Det Radikal Venstre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084