Tyskland køber Nord Stream 2-dele til naturgasterminal
Rør, der var beregnet til gasrørledningen Nord Stream 2, kommer i stedet til at blive brugt til at bygge en planlagt terminal til flydende naturgas (LNG) ud for den tyske ø Rügen.
Den tyske regering har købt reserverør, der var beregnet til gasrørledningen, siger en talskvinde for det tyske økonomiministerium mandag aften.
Den tyske avis Ostsee-Zeitung skriver, at regeringen har købt flere tusinde rør.
- Vi kan ikke give nogen information om kvantiteten af rør eller om omkostningerne, da kontrakterne er stemplet som fortrolige, oplyser ministeriet.
Rør til Nord Stream 2 med en total længde på 60 kilometer bliver ifølge delstatsregeringen i Mecklenburg-Vorpommern opbevaret i byen Sassnitz på Rügen.
Det tyske økonomiministerium understreger, at alle sanktionsrelaterede spørgsmål er blevet afklaret med sælgeren af rørene, Nord Stream 2 AG.
Det russiske statsejede gasselskab Gazprom ejer aktiemajoriteten i Nord Stream 2 AG.
Ministeriet oplyser også, at det er blevet undersøgt, om det er nødvendigt med yderligere dokumenter, målingsdata og ekspertudtalelser om gasrørledningen.
Tyskland vil bygge en flydende LNG-terminal ud for øen Rügen i Østersøen. Faciliteten skal hjælpe med at sikre Tysklands gasforsyning, efter at landet ikke længere modtager gas fra Rusland.
Nord Stream 2 er blevet bygget færdig. På grund af Ruslands invasion af Ukraine er gasrørledningen dog aldrig blevet taget i brug.
Gasrørledningen løber fra Ust-Luga, der ligger i det vestlige Rusland nær grænsen til Estland, til Lubmin i Tyskland. Rørledningen er ligeledes omkring 1200 kilometer lang.
I efteråret sidste år blev Nord Stream 2 ramt af en eksplosion. Det er siden blevet slået fast, at der var tale om sabotage. Hvem der står bag, står endnu ikke klart.
/ritzau/dpa