23948sdkhjf

Første portion CO2 er nu på plads i undergrunden

Al den CO2, der skal lagres i forbindelse med Project Greensands pilotfase er nu på plads i undergrunden

Første fase af Project Greensands pilotprojekt med deponering af CO2 i udtjente oliefelter i Nordsøen er netop afsluttet. Det betyder, at al den CO2, der skal lagres i forbindelse med Project Greensands pilotfase, nu er på plads i undergrunden. Det oplyser konsortiet i en pressemeddelelse.

- Der er blevet udført et stort arbejde fra alle i hele konsortiet bag Project Greensand, og selve lagringen er gået, som vi forventede. Vi har vist, at det kan lade sig gøre, og vi er allerede blevet meget klogere på, hvordan vi sammensætter den sikreste og mest effektive værdikæde til CO2-lagring på tværs af landegrænser. Nu skal vi dykke ned i resultaterne, så vi kan blive klogere på, hvordan vi bedst arbejder videre for at indfri potentialet i CO2-lagring i Danmark, siger Mads Gade, landechef, Ineos Energy Denmark i meddelelsen.

Kronprinsen gik i fars fodspor og skød nyt energi-eventyr i Nordsøen i gang

Med første fase i hus arbejdes der nu videre med, hvordan setup'et kan optimeres og skalleres, og det fulde udbytte af CO2-lagring kan opnås.

- Vi ved nu, at vi sikkert og effektivt kan lagre CO2 i den danske del af Nordsøen. Vel at mærke CO2, der er fanget i et andet land, transporteret på tværs af landegrænser, for så at blive lagret i Danmark. Nu kommer vi til at fokusere på, hvordan vi bedst baner vejen for at skalere det yderligere, så vi i første omgang kan lagre op mod 1,5 millioner tons CO2 om året i 2025/2026, uddyber siger Mads Gade.

Han peger på, at beregninger fra GEUS viser, at der kan lagres op mod 22 milliarder tons CO2 i den danske undergrund. Det svarer til mellem 500 og 1.000 års samlet dansk udledning på nuværende niveau.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125