23948sdkhjf

Sluk - Kunsten at overleve i en digital verden

Føler du også, at du bruger for meget tid på dine digitale medier? Så læs med her og genvind kontrollen over dit digitale liv.

En undersøgelse lavet af DR Medieforskning 2018 viser, at danskernes daglige mediebrug er estimeret til 7 timer og 16 minutter om dagen. Dette estimat kommer fra officielle markedsmålinger på radio og TV samt spørgeskemaundersøgelser. I og med, at vi bruger så meget tid på digitale medier, er det vigtigt at forstå, hvilken rolle de digitale medier spiller i danskernes liv.

Hvad bruger vi de digitale medier til?
Vi bruger alle vores medier forskelligt. Den førnævnte undersøgelse giver dog et overblik over, hvordan fordelingen af danskernes mediebrug er fordelt. Den overordnede målgruppe er personer i alderen 15-75 år. Denne målgruppe bruger 33% af tiden på TV, 21% af tiden på radio, 15% på streaming af tv-indhold, film og klip og de resterende fordelt ud på sociale medier, online nyheder, online gaming samt musik-streamingtjenester. Hvis man ser på den yngre generation, alderen 15-29 år, ser fordelingen en smule anderledes ud. Her bliver der brugt 28% på streaming af tv-indhold, film og klip, 21% på sociale medier, 13% på musik-streamingtjenester. 

Hvilke konsekvenser har de digitale medier for os som brugere?
Det kan være svært at tyde, hvad de digitale medier gør ved os og vores hjerner. Det er ligeledes svært at vide, hvad vi selv kan gøre for at for at overleve i den digitale verden. Den danske læge, Imran Rashid, har skrevet bogen ‘’Sluk - Kunsten at overleve i en digital verden’’ og det må siges at være en kunst at mestre dette. Imran Rashid har i bogen lavet en undersøgelse af, hvad det har af betydning for vores fysiske og psykiske sundhed, når vi bruger så meget tid online. Hvordan er vores hjerner i stand til at kapere så store mængder data? Og hvordan kan vi beskytte os selv, vores børn, hinanden og vores helbred mod de store mængder af data?

Kunsten at overleve i en digital verden
Imran Rashid formår, med sin bog ‘’Sluk’’, at sætte tankerne igang hos læserne. Bogen giver ligeledes anledning til refleksion og genovervejelse af egne vaner i forhold til brugen af digitale medier. Når du har læst bogen færdig, vil du tænke over, hvorfor du bruger dine medier så meget, og hvad du egentlig bruger dem til. 

Send til en kollega

0.063