23948sdkhjf

Danske Havne: Ny havnelov skal give bedre og mere effektive havne

Danske havne er fulde af ambitioner.
En tilfreds formand for Danske Havne, Uffe Steiner Jensen, kunne på foreningens generalforsamling i dag glæde sig over, at erhvervshavnene står sammen og arbejder i samme retning. Målet er udvikling og nye løsninger.

”Effektiv søtransport og effektive havne er afgørende for dansk eksportindustri. Med den nye havnelov har vi fået nogle vigtige rammer på plads. Nu går vi i gang med at skabe endnu bedre havne til gavn for vores kunder,” udtaler formand Uffe Steiner Jensen. 

”Danske Havne har nået mange milepæle i den seneste tid. Centralt er en ny havnelov, som giver havnene bedre vilkår. Havnene skal udvikle sig og bidrage til en stærkere transportkæde. Det vil ske i samarbejde med kunderne. Særlig glædeligt for en forening er det, at alle havne uanset størrelse og aktivitet kan vinde ved at udnytte de nye muligheder,” siger Uffe Steiner Jensen. 

Formanden kom i sin beretning ind på de udfordringer, havnene står midt i. Der arbejdes intensivt på at finde et rimeligt niveau for terrorsikring af havne. Det er håbet, at der meget snart findes en praktisk løsning. 

”Havnene skal udvikle sig endnu mere som transportcentre. 80 procent af udenrigshandlen og 20 procent af indenrigstrafikken kommer i dag gennem havne. Den andel kan øges, så presset på infrastrukturen til lands kommer ned. Mere gods via havnene betyder, at  eksporten får bedre vilkår. Havnene er erhvervscentre med et stort potentiale. Det skal vi have endnu mere i spil. Det bliver vores næste store udfordring” siger formand Uffe Steiner Jensen.   
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078