23948sdkhjf

Marine-jubilæum i Japan

Danish Marine Group med for 10. gang ved Sea Japan

Japan er kendt som et meget protektionistisk marked, der er svært at trænge ind på som ny leverandør. Men med en position som én af verdens to største reder-nationer (sammen med Grækenland), og verdens tredje største skibsbygger, er potentialet der, hvis man kan trænge igennem. Det betyder, at virksomheder, der kommer til Japan med en forventning om at lave ”big business” indenfor et budgetår, hurtigt kan brække nakken. Til gengæld får virksomheder med en gennemført og langsigtet Japan-strategi adgang til et loyalt marked, med kunder som Japans største rederier NYK, MOL og K-Line samt skibsværfter som Mitsubishi, Mitsui og Imabari. Sidstnævnte bestående af 8 værfter i Seto Inland Sea regionen, der tilsammen udgør Japans førende skibskonstruktør, Imabari Shipbuilding Co. Ltd.

 

Danmark har været med på Sea Japan fra starten for 20 år siden, og på trods, eller på grund af de, især for Japan, svære tider, er markedet ved at åbne for input udefra. Eksempelvis er det lykkedes Imabari at etablere endnu en maritim messe i Japan. Messerne Sea Japan og Bari-Ship deler industrien imellem sig og skiftes til at løbe af staben. 2012 er et Sea Japan år, og Danish Marine Group er til stede med 13 danske medlemsvirksomheder med en beliggenhed lige indenfor hovedindgangen.

 

Nogle af de udstillende virksomheder som MAN, Novenco og Rockwool er veletableret på det Japanske marked, og har været aktive i Japan i mange år. Andre virksomheder, såsom Hoyer Motors, deltager på Sea Japan for første gang. Om man er erfaren eller helt ny i Japan, deler de fleste udstillere samme holdning til markedet – det kræver tålmodighed og et længere fokus at blive en del af Japans tætknyttede maritime netværk.

 

Danish Marine Group afholder i morgen et seminar sammen med Viking Life-Saving Equipment, Hoyer Motors og MAN Diesel & Turbo med fokus på effektivisering af skibsdriften og ønsker på denne måde at komme i nærmere dialog med den japanske marineindustri.

 

De danske virksomheder på Sea Japan 2012 er:

 

 Aluflam

 Danish Marine System A/S

 Danish Maritime Magazine

 ege carpets a/s

 Gertsen & Olufsen A/S

 Green Ship of the Future

 Heco International A/S

 Hoyer Motors

 MAN Diesel & Turbo

 NOVENCO Fire Fighting A/S

 NOVENCO Marine & Offshore A/S

 Rockwool Marine & Offshore

VIKING LIFE-SAVING EQUIPMENT

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069