23948sdkhjf

Mindre olieforurening i 2011

SOK har udsendt årsrapport for 2011, der viser, at antallet af olieudslip fra skibe er faldet i forhold til 2010
I går fremlagde Søværnets Operative Kommando årsrapport for 2011 vedrørende olieobservationer og forureningsbekæmpelse i de danske farvande.

Antallet af anmeldelser i 2011 faldt i forhold til 2010 med 8, og var i alt på 348. Samtidig var det kun i 106 af disse tilfælde, at der var tale om egentlig mineralsk olieforurening. Antallet af udledninger, der med sikkerhed stammer fra skibe, lå i 2011 på 66. Året før lå antallet på 72. Det vil sige, at antallet af sager, hvor der var tale om olie (inkl. animalsk og vegetabilsk olie), og hvor udledningen stammede fra skibe, er der et fald på 6 i forhold til 2010.
 
Søværnets Operative Kommando skriver i årsrapporten, at det faldende antal anmeldelser, samt faldet i udledning af olie fra skibe, er et positivt signal når det sammenholdes med en stadig mere intensiv og effektiv overvågning af de danske have.
 
Det er vigtigt at påpege, at en anmeldelse ikke nødvendigvis er ensbetydende med en olieforurening. En anmeldelse kan f.eks. også skyldes pollen, alger, strømskel eller nyis, der på afstand kan se ud som en olieforurening.
 
SOK noterer sig også i rapporten, at der i 2011 kun har været en enkelt kollision, som har medført et væsentligt olieudslip. Der har derudover ikke været ulykker i form af forlis eller grundstødninger, der har medført væsentlige olieudslip.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078