23948sdkhjf

Dagbog fra Canada: Tilbage til hverdagen

En sidste opdatering fra Montreal, inden turen igen går hjem til Danmark for Eske og Ronni
Der er nu kun to dage, til jeg forlader Montreal, og det er tid til at give en sidste opdatering herfra og gøre status over rejsen.
Tiden er fløjet, og det virker surrealistisk at det nu er ca. 3 måneder siden jeg kørte over grænsen, modtog mit arbejdsvisum og officielt blev praktikant hos Scandic Diesel Service Inc. Som herefter har dannet ramme omkring både praktik og læring men også størstedelen af det sociale netværk jeg har bygget op herovre er fundet herigennem. Selvom 3 måneder ikke er lang tid er det stadig vemodigt at sige farvel, farvel til mennesker som har modtaget både Ronni og jeg med åbne arme og givet os et ophold som vi ikke vil glemme.

At Scandic Diesel Service er en speciel virksomhed på et unikt marked, er der ingen tvivl om, og arbejdet sammen med Mikkel har været en fornøjelse hvor jeg har fået indsigt i branchen, gennem daglig sparring og samarbejde med ham og Kim. De har villigt delt deres viden om bl.a. forretnings udvikling, implementering af ideer og projekter samt opbygning og vedligeholdelse af et netværk. Det har givet et godt overblik og åbnet mine øjne for den professionelle verden, jeg snart er uddannet til at være en del af.

Ved samme lejlighed skal der endnu engang lyde et stort tak til, IOP/Chris Marine, PJ Diesel og Hans Jensen Lubricators for at tage flere dage ud af jeres kalendere og give os en rundvisning i jeres virksomheder. Det var en meget givende oplevelse som gav en stor indsigt i ”Det Blå Danmark”. Forhåbentligt har vi bare haft et første møde, i et årelangt samarbejde – for der er ingen tvivl om at vi mødes igen på den ene eller anden måde. Det maritime Danmark er en lille verden, hvor kun de professionelle virksomheder, med fokus på kunder og kvalitet kan klare sig. Og her er nogle virksomheder vi som danskere kan være stolte af, hvilket giver en arv som fremtidens maskinmestre og ingeniører forhåbentligt er i stand til at bære videre.

Om ca. en måned bliver store dele af downtown Montreal lukket af for biler, og vejene bliver lavet om til terrasser hvor, studerende, børnefamilie og andre kan nyde solen, samværet og musikken. Ja, jeg sidder så hjemme i Aarhus og skriver bachelor. Jeg er heldigvis dykket langt ned i projektet og det er ikke svært at holde engagementet.

Turen til NY bliver i bil, en roadtrip sammen med Mikkel, Lonnie deres datter Emma og Martin. Den eneste rigtige måde at afslutte en tur til Nordamerika..!

Jeg vil også fremhæve LinkedIn gruppen DABGO, alle med rejselyst kan melde sig ind og bruge dette netværk, til at finde muligheder over store dele af verden.

Tak til alle der har læst disse opdateringer og fulgt turen!

- Eske Kjeldal

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094