23948sdkhjf

Mærsk bevæger sig mod Myanmar

Efter EU-sanktionerne mod Myanmar er blevet løftet, kigger A.P. Møller - Mærsk med stor interesse mod landet
A.P. Møller – Mærsk er begyndt at kigge på Myanmar, det tidligere Burma, efter EU har løftet de økonomiske sanktioner. Fremgangen med reformerne i det fattige land med 60 millioner indbyggere, har nu medført, at sanktionerne er løftet i ét år i første omgang, skriver business.dk.

Det har fået Villy Søvndal til at udtale, at han mener danske virksomheder bør kigge på mulighederne i landet – hvilket A.P. Møller – Mærsk allerede er godt i gang med.
 
Thomas Riber Knudsen, der er direktør for Maersk Line i Asien-Stillehavsregionen, siger til Business.dk, at mulighederne i Myanmar er store, og at det lave lønniveau og de mange naturressourcer gør det attraktivt. Samtidig påpeger han, at det er vigtigt reformerne i landet fortsætter, så sanktionerne kan blive permanent ophævet. Mærsk har en tredjepartsagent i landet, men Thomas Riber Knudsen fastslår, at det gælder om at være på tæerne, og holde fast i det langsigtede perspektiv.
 
Det bliver især det Asien-specialiserede rederi MCC der vil blive central i udnyttelsen af Myanmars potentiale for A.P. Møller – Mærsk, da landets lave købekraft vil betyde, at det vil være den intra-asiatiske handel mellem asiatiske havne, der rykker først.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079