23948sdkhjf

BIMCO: Hold igen med nybygningerne, tak

Overkapacitet på fragtmarkederne udgør en stor trussel for shippingbranchen og flere nybygningsordrer forværrer blot situation, vurderer BIMCO analytiker
Et voldsomt svagt fragtmarked har slet ikke brug for endnu flere nybygningsordrer. Det var melding på Scandinavian Shipping and Ship Finance Conference afholdt i København i denne uge.
 
”Hold igen med nybygningerne, tak,” lød det velmenende råd fra talerstolen, da chef analytiker fra BIMCO Peter Sand, kom med vurderinger af den nuværende overkapacitet indenfor alle skibssegmenter.
 
For selvom alle rederier lige ny kæmper med næb og klør for at tjene penge og holde kreditorerne fra døren, bliver der stadig bestilt nye skibe med levering indenfor de næste år. 
 
Målt på brutto skibstonnage går størstedelen af de nye ordrer ifølge BIMCO til værfter i Kina, selvom væksten på de kinesiske værfter er faldet fra tidligere tiders højder.
 
BIMCO påpegede, at der kan være mange gode grunde til stadig at bestille skibe i det nuværende marked og det høflige råd, om at holde tilbage, er da også moderet en smule set i forhold til sidste års udmeldingen, hvor BIMCO’s råd var mere kontant og lød ”Stop bestillingerne”.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094