23948sdkhjf

Venstres trafikordfører besøgte Hirtshals Havn

Der blev diskuteret trafik, transport og logistik da Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen besøgte Hirtshals Havn
Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, besøgte i går Hanstholm Havn, hvor der blev snakket trafik, transport og logistik.

Med under besøget var repræsentanter fra rederierne i Hirtshals, Hirtshals Transport Center, og havnens bestyrelse. Med dem blev der diskuteret nogle af de transport- og logistikmæssige udfordringer, som havnen står over for i fremtiden.
 
”Det store aktivitetsniveau på Hirtshals Havn betyder, at vi nu presser vores infrastruktur til grænsen,” fortæller Hirtshals Havns administrerende direktør, Jens K. Jensen. ”Et stigende aktivitetsniveau gør det nødvendigt med en tilpasning af havnens baglandsinfrastruktur. Det er nødvendigt at få adskilt trafikken til de to færgeterminalen, og dette kan gøres ved at lave en omfartsvej fra Hirtshals Transport Center til NordsøTerminalen.”
 
Derudover arbejder Hirtshals Havn på at få etableret en godsbaneterminal, som kan tage 600 meter lange togstammer, fortæller Jens K. Jensen, der mener, at hvis godset flyttes over på banen, vil man kunne aflaste motorvejsnetværket og derved lette trafikken gennem Jylland.
 
Et andet centralt punkt på dagsorden under Kristian Pihl Lorentzens besøg var optagelsen af Hirtshals Havn i EU's TEN-T centrale transportnetværk, der er EU’s plan for fremtidig udvikling af transportkorridorer i Europa, og alle prioriterede korridorer og knudepunkter vil ligge i det centrale transportnetværk, hvor 90 procent af EU's medfinansiering til infrastruktur vil være placeret. Kristian Pihl Lorentzen gav udtryk for, at der indtil nu har været for lidt fokus på Jyllandskorridoren. Politikerne i København skal informeres om mængden og betydningen af transporten mellem Norge og Europa gennem Jylland, mener han.
 
Hvad angår statslige investeringer i havnene, gav Kristian Pihl Lorentzen udtryk for, at konkurrence mellem havnene er sundt, så længe det ikke sker for skatteydernes penge – havnene skal finde deres egne nicher og arbejde ud fra dem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094