23948sdkhjf

Ny priskrig truer Mærsk

Frygt for, at et skrøbeligt marked om kort tid bliver kastet ud i en opslidende priskrig.
Efter et horribelt 2011, hvor stort set alle verdens containerrederier sejlede med blodrøde tal på bundlinjen, er der nu en vis optimisme at spore blandt branchens aktører, skriver epn.dk.
 
Men selv om fragtraterne er steget eksplosivt i løbet af 2012, forventer langt de fleste eksperter og iagttagere, at den nuværende harmoni og disciplin i den stærkt konkurrenceprægede branche kun vil være kortvarig.

Det er således forventningen, at der ikke vil gå lang tid med de stigende rater, før en eller flere aktører falder for fristelsen til at sænke priserne med henblik på at få deres skibe fyldt op. Og når først det sker, vil det være startskuddet til endnu en voldsom priskrig, som containerbranchen har oplevet flere af gennem de senere år.

»Der er ingen tvivl om, at der er en ny priskrig under opsejling. Sidst vi så en lignende disciplin blandt markedets aktører, varede den kun to kvartaler. Folk bliver fristet til at erobre markedsandele, og derfor vil de stigende fragtrater sandsynligvis ikke fortsætte,« siger Mærsk-analytiker Lars Heindorff fra AGB Sundal Collier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082