23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brint: En vigtig energikilde for fremtiden

Brintbrændselsceller kan spille en betydelig rolle i en lang række anvendelser inden for mobilitet, industri, boligsektoren og i bærbare enheder. Produkter fra Busch-koncernen (Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions og Busch Vacuum Solutions) er afgørende for at sikre den højeste effektivitet under drift i stationære og mobile anvendelser. Det gælder både nødstrømsforsyninger og decentraliserede strømforsyninger samt i lastbiler, tog, skibe og fly.

Udløber
24. juni 2025

For ren, effektiv og sikker brændselscelleteknologi

Brintbrændselsceller betragtes som bæredygtige og miljøvenlige. Vanddamp er deres eneste udledning. I modsætning til fossile brændstoffer, der udleder CO2 og andre forurenende stoffer, bidrager brændselsceller ikke til luftforurening eller drivhuseffekten. De kan være mere effektive end forbrændingsmotorer eller traditionelle kraftværker og reducere det samlede energiforbrug. Brændselsceller har færre bevægelige dele end traditionelle forbrændingsmotorer, hvilket kan resultere i længere servicelevetid og lavere vedligeholdelsesomkostninger. Derudover er brændselsceller meget effektive til at omdanne brint til elektrisk strøm.

Brint er det mest almindelige element i universet og kan udvindes fra forskellige kilder. Dets miljøvenlighed afhænger af, hvordan det indkøbes. Brint kan opnås ved vandelektrolyse. Hvis der anvendes vedvarende energikilder til denne proces, kan hele processen potentielt være CO2-fri. Brugen af brint reducerer afhængigheden af begrænsede fossile ressourcer og fremmer energiuafhængigheden.

Ved at kombinere disse fordele spiller brintbrændselsceller en rolle i at reducere udledningen af drivhusgasser og fremme en bæredygtig energifremtid.

Pfeiffer og Busch – samarbejder om en effektiv brintfremtid

Pfeiffer og Busch har specialiseret sig i at udvikle innovative produkter, der yder et vigtigt bidrag til at fremme denne branche. Med sofistikerede lækagetestprocedurer og topmoderne brintrecirkulationsblæsere tilbyder de løsninger, der markant forbedrer både sikkerheden og effektiviteten i brændselsceller..

Lækagetestprocedurer

Bipolære plader er kritiske komponenter i brintbrændselscellestakke med en protonudskiftningsmembran (PEM). De danner kernen i disse celler og muliggør de kemiske reaktioner, der er nødvendige for at producere energi. Det er dog en stor udfordring at sikre disse pladers integritet gennem streng lækagetestning. Der er flere problemer, der skal løses, herunder manglende vejledning i branchestandarder, reduktion af cyklustiden, stilstand for konversioner på grund af forskellige bipolære pladegeometrier og interaktionen mellem testmediet og overfladematerialet på den bipolære plade.

Da brint er eksplosivt ved en koncentration på kun fire procent i den atmosfæriske luft, er overholdelse af strenge standarder for lækagehastighed afgørende for sikkerheden. Som svar på disse udfordringer har Pfeiffer udviklet et lækagetestmodul specielt til bipolære plader. Det innovative nøglefærdige system er designet til lækagetest i industriel serieproduktion. Dette modul har til formål at reducere cyklustider og øge fleksibiliteten uden at gå på kompromis med sikkerhed og pålidelighed. Denne løsning giver mulighed for at teste bipolære plader i forskellige tykkelser, mens andre geometrier kan testes ved at skifte liner. Den modulopbyggede konstruktion muliggør integration i eksisterende produktionslinier.

Brintrecirkulationsblæsere For at sikre den højeste effektivitet ved drift af brændselscellesystemer spiller et andet produkt fra Busch-koncernen en nøglerolle: den TÜV-certificerede MINK MH-serie af recirkulationsblæsere fra Busch. Disse blæsere øger systemets samlede effektivitet ved at transportere den overskydende brint på brændselscellens katode side tilbage til anodesiden. Mængden af brint, som recirkulationsblæserne transporterer tilbage til anoden, varierer afhængigt af systemet mellem 30 og 70 procent af den tilførte brint på anodesiden. Disse blæsere forhindrer derfor, at brint går til spilde, og sikrer omkostningseffektiv drift af brændselscellesystemet.

Efterhånden som branchen fortsætter med at udvikle sig, vil disse fremskridt spille en afgørende rolle i at overvinde de barrierer, der i øjeblikket står i vejen for udbredt anvendelse af brændselscelleapplikationer.
Med disse udviklinger understreger vi vores engagement i bæredygtighed og vores støtte til at holde energiforsyningen miljøvenlig. Vi er stolte af aktivt at forme energiomlægningen sammen med vores kunder og partnere og ser frem til de yderligere fremskridt, vi vil gøre på dette dynamiske område.
Sami Busch, medejer og medadministrerende direktør for Busch-koncernen

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.078