23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Biobaseret EPDM-gummi til en grønnere industri

Nyt EPDM-materiale kan reducere din virksomheds CO2-fodaftryk. Uden at gå på kompromis med gummiens gode kvaliteter. Læs om bio-EPDM og hvordan den passer ind i jeres produktion.

Udløber
18. oktober 2029

Biobaseret EPDM-gummi reducerer din virksomheds miljømæssige fodaftryk. Det betyder, at I som virksomhed får en grønnere produkt- og virksomhedsprofil, en mere positiv ESG-rapportering samt flere potentielle kunder og samarbejdspartnere med et bæredygtigt fokus.

Går ikke på kompromis med kvaliteten
EPDM er populær og alsidig gummitype, fordi den er bestandig over for kemikalier, varme, vejr, UV-lys og ozon (ISO 1431-1). Den biobaserede EPDM-gummi har samme gode egenskaber. Men den har også en endnu bedre elasticitet og rivstyrke end konventionel EPDM-gummi. Desuden er den brandhæmmende iht. FMVSS/ISO 3795.

Med andre ord er biobaseret EPDM-gummi et mindst lige så godt og alsidigt materialevalg som konventionel EPDM-gummi – men med flere miljøvenlige egenskaber. Derfor kan den også med fordel anvendes i mange industrier som fx:

  • Automotive og Aerospace
  • Transport og infrastruktur
  • Byggeri og anlæg
  • Elektronik og automatik
  • Marine og offshore
  • Energi, vind og vandkraft
  • Design og forbrugerprodukter


Hudvenlige egenskaber

Den biobaserede EPDM-gummi egner sig også til applikationer, hvor brugerne er i berøring med materialet. Den opfylder nemlig PAH kategori 2 for produkter, der er i kontakt med huden (EU-forordning1272/2013). Det betyder, at den er fri for stoffer, der kan fremkalde kræft hos mennesker. Derfor kan den biobaserede EPDM-gummi også være et godt valg til design- og forbrugerprodukter.
 
Lavere CO2-aftryk i hele forsyningskæden
70 procent af polymeren i den biobaserede EPDM-gummi er lavet af restmaterialer fra sukkerrør. I traditionel EPDM-gummi er polymeren lavet af fossile olier med et større CO2-aftryk. Desuden kræver det færre ressourcer at fremstille den biobaserede EPDM-gummi. Der bruges for eksempel ikke kræftfremkaldende nitrosaminer, når polymeren hærdes. Når produktets levetid er ovre, kan den biobaserede EPDM-gummi lettere genanvendes eller nedbrydes biologisk. I skaber derfor mindre affald og gør affaldshåndteringen mindre ressourcekrævende for jeres kunder.

Størrelser og forarbejdning til dit behov
I daglig tale går den biobaserede EPDM-gummi under betegnelsen FJ5100BIO. Du kan dog være ganske tryg ved, at medarbejderne hos Betech også forstår dig, selvom du ikke husker navnet. De er nemlig specialister i polymermaterialer og deres egenskaber.

Du kan få FJ5100BIO i flere tykkelser fra 1-10 mm og i store formater, der gør det muligt at udnytte den biobaserede EPDM i det format, der passer til dit produkt:

  • gummidug (banevare)
  • opskåret i strimler eller mindre pladeformater
  • pakninger skåret i individuelt, geometrisk design


Interesseret i biobaseret EPDM-gummi?

Vil du vide mere om biobaseret EPDM-gummi, og hvordan det passer ind i jeres produktion?

Betech rådgiver dig gerne om bedre produktløsninger, så ring eller skriv til Product Manager Bjarne Feddersen, Betech A/S, og få en uforpligtende snak om mulighederne for at implementere biobaseret EPDM-gummi i din virksomheds produktion.

Betech A/S
Vesterlundvej 4
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10611342

Kontaktperson

Bjarne Feddersen
Product Manager - Shaft Seals & Flange Gaskets
+45 28933547 bf@betech.dk

Send til en kollega

0.047