23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DS Stålprofil donerer tagprofiler til ny kræftrådgivning i Odense

Kræftens Bekæmpelse bygger en ny kræftrådgivning i Odense i forbindelse med det nye Odense Universitetshospital. DS Stålprofil har doneret de sinusprofiler, der skal beklæde byggeriets tag.

Inden længe kan Kræftens Bekæmpelse slå dørene op til et nyt kræftrådgivningshus i Odense. Det er C. C. Contractor, der opfører byggeriet i samarbejde med Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører, og rådgivningscenteret er tegnet af Claus Pryds Arkitekter.

DS Stålprofil har doneret sinusprofiler i teglrød, der skal udgøre tagbeklædningen på byggeriet. Claus Pryds Arkitekter har hentet inspiration fra en trelænget gård, og sinusprofilerne vil understrege det landlige udtryk. Byggeriet med navnet ”GAARDEN” tager desuden udgangspunkt i tankerne om ”helende arkitektur”.

”Vi har valgt en stålplade, der er en forholdsvis industriel plade, men vi bruger den, fordi den har en skarphed og en klar reference til landbruget. Vi har valgt den i farven teglrød – samme farve som resten af bygningen, og det er for at referere til den danske brug af tegl og teglfarven,” siger Claus Pryds og fortsætter:

”Det jeg godt kan lide ved sinuspladen er, at den i sit udtryk er blød som et tekstil eller et gardin – den er lidt mere venlig end andre profiler, hvis man skal tale billedligt.”

DS Stålprofil er med til at løse udfordringer

Undervejs i processen med byggeriet af Kræftens Bekæmpelses nye kræftrådgivning ved Nyt OUH har der været nogle udfordringer med ventilation ved rygningen. Her har arkitekt Claus Pryds og den byggetekniske afdeling i DS Stålprofil haft en god dialog.

”Vi har talt sammen nogle gange i forhold til en løsning ved tagafslutningen. Det har været et fint samarbejde, hvor DS Stålprofil er kommet med to forskellige muligheder, som vi kunne vælge imellem, og der har vi så valgt en skjult løsning,” fortæller Claus Pryds.

Kræftrådgivningen skal efter planen stå færdigt i sommeren 2025. I Kræftens Bekæmpelses rådgivning kan alle patienter og pårørende få professionel hjælp samt deltage i forskellige aktiviteter – alt sammen helt gratis. Som noget nyt flytter hospitalets ’Klinik for Senfølger til Kræft’ og ’Palliativt Team Fyn’ med ind i den kommende kræftrådgivning. Herudover vil man også finde hospitalets træningstilbud ’Krop og Kræft’ til kræftpatienter i kemoterapi.

DS Stålprofil – Let’s talk steel

Hos DS Stålprofil har vi specialister i tyndpladestål, der gerne hjælper dig med at finde den bedste løsning til dit byggeprojekt helt fra starten. På DS Stålprofils hjemmeside kan du også downloade en arkitekturportfolio, der indeholder masser af inspiration til dit byggeri. Har du spørgsmål, kan du kontakte arkitektkonsulent Michael Højgaard Jensen på telefon +45 60 29 45 50.

Download DS Stålprofils arkitekturportfolio

Find mere inspiration til brug af stålprofiler

DS Stålprofil A/S
Andrupvej 9
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25130944

Send til en kollega

0.047