23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Centraliseret vakuumanlæg hos Pini Polonia

Fødevareproducenten Pini Polonia har valgt et centraliseret vakuumanlæg til deres nyeste produktionsanlæg for at få den bedste effektivitet samt omkostnings besparelse.

Pini Polonia driver tre produktionsanlæg i Kutno i Polen, som slagter og forarbejder 1000 grise i timen. Det nyeste anlæg blev taget i drift i april 2015 og producerer kogt skinke, spegepølse og andre skiveskårne kødprodukter. Det nye anlæg er udstyret med den seneste teknologi, bruger de bedste råmaterialer og anvender strenge hygiejnestandarder til at producere kødspecialiteter af høj kvalitet. Pini Polonia valgte et Busch centraliseret vakuumsystem, som har forsynet alle pakkelinjerne siden produktionen startede.

Pini Polonia er en del af Pini Group, som driver produktionsanlæg i Italien og Ungarn.
Det nye anlæg er placeret tæt på de eksisterende slagteri- og forarbejdningscentre i Kutno i Polen og startede produktion i april 2015. Den maksimale produktionskapacitet forventes nået før slutningen af 2015, hvor 130 tons kogt skinke og 60 tons spegepølse vil blive produceret af to skiftehold. Under opstartsfasen havde anlægges 150 ansatte, et tal som forventes at stige til 850 fra januar 2016.

Pini Polonias ledelse var fra starten af projektplanlægningen sikre på, at et centraliseret vakuumsystem til de 24 emballeringslinjer ville være den bedste løsning. Sammenlignet med de direkte monterede vakuumpumper, tilbyder centraliserede systemer højere energieffektivitet, hygiejne og ydeevne. Pini Polonia valgte et Busch system på grund af deres positive erfaringer med Busch produkter, ved andre produktionsanlæg. Busch vakuumspecialister var involveret fra starten, og hjalp med specifikationerne for rørføringen, placeringen af det centraliserede system og udviklingen af styreenheden. Da det nye Pini Polonia-anlæg startede produktion, var det udstyret med et af de mest moderne og effektive centraliserede vakuumsystemer i Europa.

Da de enkelte emballeringsmaskiner ikke er tætte på hinanden, blev det bestemt at implementere en såkaldt delvis decentralisering. Panda vakuumboostere er monteret direkte på emballeringsmaskinerne, og alle R 5 lamelvakuumpumperne er placeret i et særskilt lokale. Denne opstilling gør det muligt for lamelvakuumpumperne at arbejde med maksimal effektivitet, hvilket giver korte evakueringstider ved hver emballeringsmaskine. R 5 lamelvakuumpumperne opretholder et permanent ”præ-vakuum” på 50 mbar i hele rørsystemet. Panda vakuumboosterne kører efter behov og aktiveres kun, når der kræves et vakuum på 5 mbar i kammeret eller emballagen. De evakuerer hurtigt fra præ-vakuummet på 50 mbar til det endelige tryk inden i emballagen på mindre end 5 mbar. Denne totrins evakueringsindretning og styresystemet gør det muligt at reducere cyklustiderne for emballering betydeligt, i forhold til alternativet med de direkte monteret vakuumpumper.

Et andet vakuumnetværk til termoformning af folie drives uafhængigt af emballeringsvakuummet. Vakuummet til termoformning holdes på 130 til 200 mbar - et betydeligt højere tryk end det niveau, som kræves til emballering.
Alle vakuumpumperne som er nødvendige til termoformning af foliebakker er indbygget i det centraliserede vakuumsystem og er således placeret væk fra emballeringsområderne.

 

Selv efter blot et halv års drift er fordelene ved Pini Polonia centraliserede vakuumsystem tydelige:
Høj energieffektivitet
Takket være deres driftsprincip kræver centraliserede vakuumsystemer færre vakuumpumper end decentraliserede systemer. Den totrins evakueringsproces gør det muligt at anvende lamelvakuumpumper med en mindre volumetrisk forskydning, så motorstørrelsen kan reduceres. Systemets styreenhed opretholder et vakuum på 50 mbar i rørsystemet, hvilket fungerer som et vakuumreservoir til alle emballeringslinjerne.

Kun det antal vakuumpumper som kræves for at opretholde 50 mbar er aktivt på én gang. Eftersom emballeringslinjerne ikke altid kører med korte cyklustider og høj hastighed, er der normalt kun nogle få vakuumpumper i drift.

En yderligere energibesparelse opnås gennem centralisering af vakuumforsyning: vakuumpumperne kører i et særskilt lokale, så der ikke afgives nogen varme i emballeringsområdet. Klimaanlægget i emballeringsområdet skal således arbejde mindre og kræver derfor mindre energi.

Forbedret hygiejne
Da vakuumforsyningen er centraliseret, udføres der ingen vedligeholdelse på lamelvakuumpumperne i de rene områder ved emballerings- og forarbejdningslinjerne.
Enhver mulighed for fødevarekontaminering med olieaerosol (som følge af misbrug af udstyr) er derfor udelukket.

Vedligeholdelse
Centraliserede vakuumsystemer har en modulær konstruktion. Individuelle moduler kan frakobles til vedligeholdelsesformål, i disse tilfælde aktiveres en standby-enhed automatisk. Vedligeholdelsesopgaver kan derfor udføres, uden at det påvirker emballeringslinjens produktion. Eftersom vakuumpumperne i et centraliseret system er udsat for mindre belastninger, er vedligeholdelsesintervallerne længere end for dem i decentraliserede systemer. Den eksterne placering af den centraliserede vakuumforsyning er en yderligere fordel, da vedligeholdelsesarbejde ikke forårsager nedetid i produktionen eller forurening af rene områder.

Pini Polonia er sikker på, at Busch er den rigtige partner til vakuumudstyr, da de konsulentydelser som blev givet under projektplanlægning, installation og idriftsættelse var førsteklasses.
Anlægget er nu i produktionsfasen, og Busch arbejder stadig med at sikre jævn og problemfri drift af vakuumforsyningen.

Læs mere om Busch og deres systemer her

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.035