Biofilm, rengøring og rengøringens betydning for fødevarebranchen
Deltag på dette kursus - og hør om dannelsen af biofilm og vigtigheden af hygiejnisk design, rengøring, desinfektion og sterilisering i fødevareproduktionen. Få endvidere indblik i, hvordan man udfører rengøringsvalidering.
Rengøringsforholdene i en fødevarevirksomhed er en vigtig faktor i driften af virksomheden. Kvalitetsbrist af mikrobiologisk karakter er som oftest forårsaget af kontaminering af mikroorganismer fra biofilm til produktet.
Biofilm vil altid opbygges i produktionsanlægget under produktionen. Bliver dannelsen af biofilm for udtalt, vil kontamineringen blive for kraftig, og der vil opstå kvalitetsbrist.
Hygiejnisk design er en meget vigtig parameter. Er der ikke anvendt hygiejnisk design, vil det være meget svært at gøre produktionsanlægget tilstrækkeligt rent. Som tjek på, om rengøringen har været tilfredsstillende, er det vigtigt at udvælge de rigtige valideringsredskaber. Hermed kan der hurtigt gribes ind, og rengøringsproceduren kan ændres, inden brist i kvaliteten af produkterne opstår.
Kurset giver en grundlæggende introduktion til hygiejneproblematikken:
- Hvorfor er hygiejnen så vigtig?
- Biofilmdannelse og dennes betydning for produktkvaliteten
- Vigtigheden af rengøringsprocessens udførelse, herunder også anvendelsen af kemikalier
- Forskellen på rengøring, desinfektion og sterilisering
- Hvorledes man udfører en rengøringsvalidering
- Vigtigheden af hygiejnisk design.
Tid/Sted:
25. september 2013 kl. 09.00 - 16.00 hos FORCE Technology, Navervej 1, 6600 Vejen
Pris:
Kr. 4.500,00 - ekskl. moms
Tilmeld dig her - først-til-mølle