23948sdkhjf

Nyt bølgeenergi-projekt

Wave Piston henter bølgeenergien under havoverfladen og undgår dermed slamming-skader.
Ingeniørerne Frank Daniel Mersebach, Kristian Glejbøl og Martin von Bülow har sammen udviklet bølgekraft-anlægget Wave Piston, som de mener løser en del af de problemer, bølgekraft-teknologien hidtil har stået overfor.
-Vi er overbeviste om, at vi har opfundet et system, der kan løse mange af de udfordringer, bølgeenergi har i dag. Men vi oplever stor skepsis blandt investorer, siger Martin von Bülow til Børsen.

For at undgå de problemer mange af de hidtidige overfladebaserede bølgeanlæg er udfordret af, har de tre iværksættere udviklet et undervandsanlæg. Dermed undgås de voldsomme slamming-påvirkninger, som bølger forårsager under et stormvejr. Ydermere er selve el-produktionsdelen placeret i land. Systemet virker ved, at bølgeenergien sender vand under højt tryk gennem et rør til land, hvor vandet så driver en turbine, der producerer elektricitet. Dele af udviklingen af Wave Piston har været støttet af forskerparken CAT Science, men de tre ophavsmænd til de nye bølgeanlæg har du indledt jagten på nye investorer, som kan bringe projektet videre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063