23948sdkhjf

Hør om unikke marinearkæologiske dokumenter

Strandingsmuseet indbyder til foredrag om dokumenterne fra de to strandede engelske linjeskibe Defence og St. George, som Kulturstyrelsen netop har nomineret til ét af årets ti vigtigste kulturhistoriske fund.
Foredraget om dokumenterne fra de to strandede engelske linjeskibe Defence og St. George tager udgangspunkt i et tilfældigt arkivaliefund, som fandt sted i 2012. Her fandt den historieinteresserede sportsdykker Flemming Sørensen i sin søgen efter dokumenter omkring den engelske brig Bellette tilfældigt flere æsker med arkivalier fra Søkrigskancelliet under Søetaten, opbevaret på Rigsarkivet, under overskriften ”Papirer fra erobrede eller strandede engelske skibe (1805-1812)”.

Æskerne viste sig at indeholde dokumenter fra de to engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence, der strandede på den jyske vestkyst tidligt den 24. december 1811 ved det nuværende Thorsminde.

De ilanddrevne dokumenter udgør et helt enestående historisk materiale, der kan give ny indsigt i og viden om de to engelske linjeskibe, livet om bord og skibenes forlis og derved supplerer det helt unikke fundmateriale, der er udgravet og hævet fra HMS St. George og HMS Defence i 1980’erne og 90’erne, og som udgør museets grundudstilling i dag.

Det er historikeren Helle Sigh, som i foredraget vil fortælle om sit arbejde med det enestående kildemateriale. Foredraget, som finder sted 9. januar, starter kl.19,30 og afholdes på Strandingsmuseet, Vesterhavsgade 1E i Ulfborg.

Kilde: Strandingsmuseet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109